BLOG: Huidproblemen? Niét met deze minerale make-up!

Bron: House of Weddings

Foto (onder): Make-up: Bellapierre - Fotograaf: Valeriya Maltsava

Branded content

Veelvoorkomende huidproblemen door de foute make-up

Je hebt er wellicht zelf ook al last van gehad: acne, irritaties of roodheid - of misschien zelfs een allergische reactie, veroorzaakt door het gebruik van foute make-up. Op je huwelijksdag wil je prachtig stralen, en daartoe draagt een gezonde huid absoluut bij.

Stel je dus bij het gebruik van je wedding make-up deze vragen:

  • Zal deze make-up mogelijks de natuurlijke balans van mijn huid verstoren?
  • Welk effect zal deze make-up hebben op mijn -al dan niet- gevoelige, extreem droge of juist vette huid
  • Zal deze make-up mijn poriën ‘verstoppen’ en acne, irritaties of roodheid veroorzaken?
  • Zal deze make-up voldoende dekking geven - zonder dat typische, ouderwetse masker-effect te hebben
  • Zal mijn huid niet 'glimmen'?

Wat als we je zeggen dat de juiste minerale make-up een antwoord kan bieden op al deze mogelijke huidproblemen? Winny, make-up experte en exclusieve verdeler van beautymerk Bellapierre in de Benelux, geeft hieronder de voordelen van minerale make-up mee. Goed om te weten voor je grote (huwelijks)dag, én voor je dagelijkse verzorging!

Foto 1: Foto & make-up: Bellapierre - Foto 2: Foto & make-up: Bellapierre- Foto 3 (links): Fotograaf: Valeriya Maltsava - Make-up: Bellapierre / (rechts): Foto 4 &5  make-up: Bellapierre

Wat is minerale make-up?

First things first. Wat betekent minerale make-up nu precies? Een minerale make-up bestaat uit vier ingrediënten in verschillende verhoudingen, met een totaal van 100%. Winny legt ons uit hoe het product precies is samengesteld:

“Het eerste en meest kostbare mineraal is mica. Mica zorgt voor een unieke glow en langdurige dekking. Hoe hoger het percentage, hoe beter de kwaliteit van het product. Bellapierre garandeert de duurzame ontginning van dit mineraal door middel van een fair trade label. Het tweede mineraal waarvan sprake is ijzerdioxide, wat voor verschillende kleurschakeringen zorgt. Een derde mineraal is titaniumdioxide, dat een SPF van 15 garandeert. Breng je een tweede laag aan, dan bouw je een extra SPF van 10 op. Zo bouw je de SPF verder uit zoals gewenst. Het laatste mineraal is zinkoxide. Dit werkt ontstekingsremmend, vermijdt roodheden en gaat acne tegen.”

Deze vier natuurlijke ingrediënten zorgen er dus voor dat je van een ‘mineraal’ product spreekt. “Hou wel het percentage mica in de gaten: hoe hoger, hoe beter de kwaliteit van het product - en dat zie je. Bellapierre heeft het hoogste percentage op de markt.”, geeft Winny trots mee.

Gezonder voor de huid

Minerale make-up is technisch gezien gezonder dan synthetische: “Synthetische ingrediënten kunnen, vooral bij langdurig gebruik, het natuurlijke evenwicht van de huid verstoren en de huid onnodig irriteren. Bij minerale make-up worden er geen andere stoffen gebruikt dan mineralen. Hierdoor is de kans op reactie van de huid zeer klein. In tegenstelling tot commerciële synthetische make-up bevatten Bellapierre producten geen bismutoxychloride, talk, oliën, additieven, vulstoffen en andere toxische ingrediënten.” They like to keep it clean.

Minerale cosmetica behoudt bovendien het natuurlijke en fragiele evenwicht van de huid, en stimuleert de zelfregulerende krachten. Zo hou je je lichaam mooi in balans.

Huidproblemen zijn voorgoed passé

“Bellapierre is twee in één, want naast make-up is het ook een huidverzorgingsproduct. Sterker nog: Bellapierre werkt zelfs huidverbeterend. Je werkt dus dagelijks richting een stralende, én een gezondere huid. Zo bestaat er minder kans op acne door stress of hormonale onevenwichten net voor je huwelijksfeest. Bellapierres producten hebben anti-inflammatoire en antioxidante eigenschappen. Zink, bijvoorbeeld, zal de huid verzachten en ontstekingen afremmen.”, aldus Winny.

Ook een extreem droge of vette huid heeft baat bij de minerale make-up van Bellapierre. De mineralen gaan zorgen voor een betere vochtregulatie. Aangezien alle producten ook niet-comedogeen en olievrij zijn, is er bovendien ruimte voor de poriën: die sluiten niet af; zo kan je huid de hele dag ademen.

Ideale make-up dus voor die hormonale dipjes net voor je grote dag! En voor iedereen met een gevoelige huid tout court

Veelgestelde vragen over minerale make-up

Geeft minerale make-up wel voldoende dekking?

Winny: “Deze vraag horen we vaak terugkomen. Het antwoord is volmondig JA. Minerale make-up werkt als concealer én als foundation. Onze Bellapierre primer verhoogt de dekking zelfs, en gaat deze drastisch verlengen zonder te ‘glimmen’. Dit dankzij het krachtige mica mineraal. Synthetische make-up zorgt soms voor dat typische, ouderwetse masker-effect - en dat willen we niet.”, glimlacht Winny.

Wat met mijn contouren?

Bellapierre beschikt ook over highlight- en contourpaletten in crème- en poedervorm. “Hiermee kan je jouw contouren naar hartelust uitspelen. Wil je jouw gezicht visueel slanker maken, je jukbeenderen meer laten uitkomen… dat kan allemaal!”, verduidelijkt Winny. Je benadrukt makkelijk en snel je allermooiste gelaatskenmerken.

Zijn er wel voldoende kleuren beschikbaar?

Bellapierre heeft een heel breed gamma aan kleurschakeringen. Winny: “Eender welke bruid komt bij Bellapierre aan haar trekken. Van een sneeuwwitte tot diep donkere huid; voor elk huidtype is er een kleur. Een op-en-top inclusief merk dus, en daar zijn we trots op. Iedereen blij!”

Wat met allergieën?

Alle producten van Bellapierre zijn hypoallergeen. Dit betekent dat er geen allergische reactie mogelijk is. Geen verrassingen dus, op je langverwachte trouwdag! De producten zijn dan ook goedgekeurd door de dienst Dermatologie en worden aanbevolen door dermatologen.

Tips van de professional

Winny, een gedreven onderneemster met een passie voor cosmetica, staat al tien jaar aan het hoofd van Bellapierre in de Benelux en is hier de exclusieve verdeelster.

Haar belangrijkste tips voor bruiden?

“Zorg op de dag van je huwelijk voor een SOS-kit. Een ‘cosmetica survival kit’ als het ware, met daarin de nodige lifesavers. Denk aan poeder, een kabuki borstel, blush en lippenstift of gloss. Zeker je lippenstift zal je af en toe opnieuw dienen aan te brengen - met al dat kussen, eten en drinken!”, lachte ze. En ook: “Less is more. In het begin zijn veel vrouwen geneigd te veel make-up te gebruiken. Onthoud goed dat Bellapierres producten bijzonder kwalitatief zijn. Daarom overdrijf je beter niet met de hoeveelheden. Begin met weinig en bouw vervolgens langzaam op.”

Disclaimer - Getest en goedgekeurd

Het House of Weddings-team kreeg de kans om de producten van Bellapierre te testen. We konden onder andere de BB-cream, mineral foundation, brow pencil, oogschaduw, blush, borstels en mineral lipstick uitvoerig testen tijdens de Barcelona Bridal Fashion Week in april 2024. Dit waren lange dagen voor ons team, en -honestly? Het viel ons op dat onze make-up bij elk teamlid perfect bleef zitten, de hele dag en avond lang. Bekijk onze make-up looks in onze vlog van Barcelona Bridal Fashion Week! ;-)

Foto: Make-up: Bellapierre - Fotograaf: Valeriya Maltsava - Foto: Fotograaf: Studio Aline Friant-Hoste - Make-up: Bellapierre